Imprimer

CHILI CON CARNE
548
KCAL PAR
PORTION
15 min + 25 min kooktijd | | | 4

400 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden • 1 rode ui • 1 blik rode bonen (400 g) • 1 blik crispy mais (300 g) • 2 blikken tomaten met look (800 g) • 2 el olijfolie • 1⁄2 bussel koriander • 1 zakje ‘Chili con carne’-kruiden • Peper en zout

  1. Bak de gehakte ui en het vlees op een vrij hoog vuur in een wok met de olie. Roer het gehakt los met een spatel. Breng op smaak met de chilikruiden, naar eigen smaak.
  2. Voeg de tomaten, de onder koud water gespoelde rode bonen en de uitgelekte mais toe. Laat alles 25 min op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
  3. Dien op en werk af met koriander. Geef er naar eigen smaak rijst bij, tortilla’s, zure room …