Imprimer

FISHSTICKS, PUREE EN HOMEMADE TARTAARSAUS
823
KCAL PAR
PORTION
10 min + 25 min kooktijd | | | 4

700 g pladijsfilets • 2 eieren • 1 grote citroen • ± 100 g panko • ± 100 g bloem • Druivenpitolie • Peper en zout

Voor de puree: 1 kg grote aardappelen • 100 g boter • Geraspte nootmuskaat • Peper en zout

Voor de tartaarsaus: 1 eidooier • 1⁄2 citroen • 1 el mosterd • 2 kl kappertjes • 8 augurkjes op azijn • 2 dl druivenpitolie • 4 el verse kruiden naar keuze: peterselie, dragon, dille, bieslook, kervel ... • Peper en zout • Geraspte nootmuskaat • Peper en zout

  1. Maak de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min in gezouten kokend water. Giet ze af en plet ze met de boter, zout, peper en geraspte nootmuskaat.
  2. Snijd intussen de pladijsfilets in 4, breng ze op smaak en rol ze door de bloem. Schud de overtollige bloem van de visfilets en haal ze dan door de losgeklopte en gekruide eieren. Wentel ze ten slotte door de panko en zorg ervoor dat het paneermeel goed hecht. Laat de vis in de koelkast rusten.
  3. Bereid de tartaarsaus: maak een mayonaise in een kom, met de eidooier, de mosterd, het sap van 1⁄2 citroen, zout en peper. Voeg geleidelijk aan en al kloppend de olie toe en meng tot een mooi geëmulgeerde saus. Voeg de gehakte augurkjes, de kappertjes en de gehakte kruiden toe. Breng verder op smaak.
  4. Verwarm 2 cm druivenpitolie in een grote pan en bak er de fishsticks aan 2 kanten in. Laat op keukenpapier uitlekken.
  5. Dien op met de puree, de saus en partjes citroen. Serveer er een groen slaatje bij of spinazie.