Imprimer

CHARLOTTE MET AARDBEIEN EN BLAUWE BESSEN
445
KCAL PAR
PORTION
30 min + 2 u koeltijd | | | 10

500 g aardbeien • 300 g blauwe bessen • 500 g mascarpone • 500 g verse kaas ‘La Ferme du Tambourin’ • 225 g koekjes Cuillers • 220 g kristalsuiker • 1 dl water • 1 vanillestok

  1. Breng het water en 100 g suiker aan de kook en laat 10 min pruttelen. Haal van het vuur en voeg 100 g gesneden aardbeien toe. Laat afkoelen en mix.
  2. Meng intussen de uitgelekte verse kaas, de mascarpone, 120 g suiker en de vanille (overlangs gesneden en geschraapt) tot een gladde crème.
  3. Snijd 200 g aardbeien in plakjes. Bekleed een grote cakevorm van 28 cm lang met vershoudfolie. Dompel de koekjes één voor één in de aardbeiensiroop en bekleed er de bodem van de bakvorm mee. Bedek met een kleine helft van de crème, vervolgens met een laagje aardbeien in plakjes. Voeg een nieuwe laag in siroop gedrenkte koekjes toe, overgiet met crème en bedek met 150 g blauwe bessen. Eindig met een laag in siroop gedrenkte koekjes en vul de spleetjes met een beetje crème. Plooi de vershoudfolie over de charlotte en laat minstens 2 u in de koelkast rusten. (Bewaar ook de rest van de crème in de koelkast.)
  4. Ontvorm de charlotte op een schaal en werk af met de rest van de crème en de vruchten.