Imprimer

Forel in zoutkorst
229
KCAL PAR
PORTION
15 MIN + 35 MIN KOOKTIJD | | | 4

4 Ardense forellen taste of Inspirations • 4 eiwitten • 2 biocitroenen • 2 el water • 4 el olijfolie • 1 bussel dille • Peper • 2 kg grof zout uit Guérande

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de insnijding van elke forel met citroenschijfjes. Kruid met peper en voeg dille toe.
  2. Klop de eiwitten en het water lichtjes op. Voeg het zout toe en meng. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met bakpapier en verdeel er ± 1⁄₃ van ditmengsel over. Schik de forellen, kop aan staart en op voldoende afstand van elkaar, op het zoutbed. Bedek ze met de rest van het zout en vorm een afzonderlijke korst rond elke vis. Schuif 35 min in de oven.
  3. Laat 10 min rusten. Dien op en geef er olijfolie apart bij, zo kan iedereen de vis naar eigen smaak met olie besprenkelen, na hem uit de korst te hebben gehaald.