Imprimer

Pladijsrolletjes met ardense ham en pistachenotenpesto
967
KCAL PAR
PORTION
30 MIN | | | 4

4 dubbele pladijsfilets (700 g) • 8 sneetjes Ardense ham • 250 g kerstomaten • 125 g gepelde pistachenoten • 800 g puree met olijfolie • 100 g geraspte parmigiano • 2 dl+ 2 el olijfolie • 2 bussels basilicum • Peper en zout

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Hak 100 g van de pistachenoten fijn in de hakmolen. Voeg de plukjes basilicum en 2 dl olijfolie toe en mix opnieuw. Giet het mengsel in een kom, voeg de parmigiano toe en meng met een spatel. 
  3. Verdeel de gehalveerde kerstomaten over een ovenschaal, besprenkel ze met 2 el olijfolie, voeg de rest van de hele pistachenoten toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de pladijsfilets in 2. Leg 1 visfilet op een helft van 1 sneetje ham en vouw de andere kant van het sneetje ham over de vis dicht. Voeg 1 grote lepel pesto toe en rol op. Maak zo 8 rolletjes en schik ze rechtop in de schaal met de tomaten. Schuif ze  8 min in de oven.
  5. Warm de puree op volgens de instructies op de verpakking. Serveer met de pladijsrolletjes, de tomaten en de rest van de pesto. Geef er ook een slaatje bij.