Imprimer

Spaghetti met groente- en linzenbolognaise
986
KCAL PAR
PORTION
20 MIN + 45 MIN KOOKTIJD | | | 4

 300 g kippengehakt ● 400 g groenten naar keuze: wortelen, courgette, venkel ● 2 uien ● 150 g gekookte linzen ● 2 bokalen passata van kerstomaten (2 x 400 g) ● 1 blikje tomatenconcentraat (70 g)

  1. Bak het gehakt en de gesnipperde uien op een vrij hoog vuur in een grote sauteerpan met 4 el olijfolie.   
  2. Snijd de groenten in grote stukken en hak ze dan tot kleine stukken in de hakmolen. Voeg ze met de geriste tijm en de gehakte oregano toe in de sauteerpan. Kruid met peper en zout. Fruit 5 min op een vrij hoog vuur.  
  3. Voeg de linzen, 4 el olijfolie, de passata en het tomatenconcentraat toe. Meng, laat 45 min op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak.  
  4. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en dien meteen op, met de saus en de geraspte parmigiano.