Imprimer

Parmentier met schelvis en peterseliecrumble
927
KCAL PAR
PORTION
25 MIN + 40 MIN KOOKTIJD | | | 4

700 g schelvishaasje • 800 g biowortelen • 3 zachte uien • 800 g bloemige bioaardappelen • 150 g brood in sneetjes • 100 g parmigiano • 12 el olijfolie • 60 g boter • ¼ bussel bladpeterselie • 2 takjes tijm • 2 takjes rozemarijn • Peper en zout

  1. Snijd de wortelen in dikke schijfjes en kook ze met de in 2 gesneden ongeschilde aardappelen gedurende 30 min in kokend gezouten water. Giet ze af, maar bewaar een beetje kookvocht in de pot. Plet ze met de boter, de helft van de olijfolie, peper en zout, zonder de pot terug op het vuur te zetten.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C. Laat er het brood 30 min in drogen en mix het dan tot grote kruimels in de keukenrobot. Meng de broodkruimels met de gehakte peterselie, de geraspte parmigiano en 4 el olijfolie. Verdeel het mengsel over een grote schaal en bak het 5 min goudbruin in de oven, op 200°C.
  3. Snipper de uien en fruit ze 10 min op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Haal de pan van het vuur, voeg de vis in grote blokken toe en breng op smaak.
  4. Verdeel een beetje stoemp over de bodem van een ovenschaal, bedek met het uien- en vismengsel en dan met de rest van de stoemp. Voeg de crumble toe en schuif 10 min in de oven, op 200°C. Dien warm op.