Imprimer

Verjaardagstaart met blauwe bessen
294
KCAL PAR
PORTION
45 MIN + 12 MIN KOOKTIJD min | | | 20

Voor het gebak:
12 eieren • 280 g zelfrijzende bloem • 70 g verse kaas • 200 g kristalsuiker • 50 g boter • 1 afgestreken kl zout
Voor de garnituur:
2 eiwitten • 250 g blauwe bessen • 250 g verse kaas • 35 g kristalsuiker
Voor het glazuur en de afwerking:
150 g blauwe bessen • 250 g verse biokaas (vlootje) • 250 g mascarpone • 75 g kristalsuiker • Veelkleurige suikerparels

  1. Maak het gebak: verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers op met de suiker, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Voeg al kloppend de gesmolten boter en de verse kaas toe en meng er dan ook de gezeefde bloem en het zout onder. Klop de eiwitten tot schuim. Roer ze voorzichtig onder de bereiding met een spatel, tot een schuimig en homogeen deeg. Bekleed 3 taartvormen van 18 cm diameter met bakpapier. Verdeel er het deeg over en schuif 12 min in de oven. Laat lauw worden, ontvorm en laat op een taartrooster afkoelen.
  2. Maak de garnituur: meng de verse kaas en de suiker. Klop de eiwitten tot een stevig schuim en roer ze onder de verse kaas. Verdeel de helft van deze bereiding over 1 taart, voeg de helft van de blauwe bessen toe en leg er de 2de taart bovenop. Garneer ze op de dezelfde manier en bedek ze met de 3de taart.
  3. Maak het glazuur en werk af: meng de verse kaas, de mascarpone en de suiker zachtjes met de garde tot een gladde crème. Bestrijk er de taart volledig mee, bestrooi ze met suikerparels en strooi er blauwe bessen rond.