E viva España! Olé!

Als je graag naar leuke bestemmingen reist die je niet ruïneren, en als voor jou ‘sangria’ op ‘nirwana’ rijmt, dan verwelkomt Spanje je met open armen. Om je vertrek voor te bereiden (of om van Spanje te genieten zonder je stulpje te verlaten), doen we je een paar recepten aan de hand om lekker zuiders te eten en te drinken. En we nemen je mee op bezoek bij de producent van ons iberico varkensvlees. Buen provecho!

Nog meer Spaanse recepten?

Dat komt goed uit! Want op www.delhaize.be vind je hopen heerlijke inspiratie.

 

Alle recepten

Sandra Morinigo
Producent van iberico varkensvlees

Sandra Morinigo is de directrice van Iberiq waar ze iberico varkens kweken. Jeroen De Pauw, chef-kok en Delhaize-ambassadeur, stelde haar drie vragen over de kwaliteit en de uitzonderlijke smaak van dit vlees dat rijk is aan goede vetten.

Sandra: "Het iberico varken is een edel Spaans varkensras waarvan het vlees gemarmerd is. Dat wil zeggen dat het doorspekt is met vetstriemen - goede vetten! Het iberico varken is ook het enige dier ter wereld dat zelf vetzuren produceert, zoals er ook in olijfolie zitten. Dat zorgt voor die unieke smaak en dat malse vlees dat in je mond smelt. Het is een heerlijke verwennerij, zowel voor je papillen als voor je gezondheid!”

Sandra: "De manier waarop ze opgroeien en vooral wat ze eten. De 100% iberico varkens worden al van heel jonge leeftijd in de weide losgelaten. Ze lopen er vrij rond en voeden zich met de eikels (van oktober tot februari), het gras en wortels die ze vinden. Van maart tot september krijgen ze daar nog peulvruchten en granen bovenop (een mengeling van gerst en tarwe). Maar ook de streek en het klimaat (tot -6°C in de winter, tot 40°C in de zomer) heeft, net zoals bij wijn, een grote invloed op de smaak van het vlees.

Sandra: "In Spanje bereiden we het vlees meestal op de grill, de barbecue of ‘a la plancha’. Deze kooktechnieken zijn perfect voor iberico vlees, maar laat het niet te lang garen: rosé komt zijn smaak het best tot zijn recht. Persoonlijk heb ik het liefst ‘a la plancha’: mooi gegrild aan de buitenkant maar nog rosé binnenin, met wat grof zout met kruiden. Maar ik kan je ook een lokaal recept aanraden: ‘cocido’ … Dat is een stoofpot met iberico varkensoren en -poten, wortelen, aardappelen, kikkererwten en ui. Laat het vier uur pruttelen en je zult versteld staan van de smaak!”

Nog meer cocktail recepten?

Dat komt goed uit! Want op www.delhaize.be vind je hopen heerlijke inspiratie.

Alle recepten
Ik schrijf me in!

Mijn e-magazine
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elk nieuw e-magazine te genieten !

Ik schrijf me gratis in

Mijn e-magazine
in avant-première !- Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.