Familiekeuken
De kleine gelukshandleiding

Als de kinderen aan tafel tevreden zijn, dan zijn de ouders dat ook. Maar het hoeft niet altijd pizza te zijn! We tonen je hoe je met hun favoriete gerechten aan de slag gaat, onder goedkeurend oog van onze chefs (en hun kinderen!). En we doen je verantwoorde snoepjes aan de hand. Hier is een kookles op maat van de minichefs.

Zin in meer recepten?

Dat komt goed uit, want op www.delhaize.be vind je er nog veel meer.

Alle recepten

Jean-Pierre: “Om pruimen te kunnen plukken, moet je natuurlijk eerst bomen planten (lacht). Als je boomgaard klaar is, zijn er drie belangrijke stappen. Eerst het snoeien, wat in de winter gebeurt. Vervolgens de bestuiving door de bijen wanneer de bomen in bloei staan, zo in maart-april. We bidden dan dat het niet vriest want anders willen ze niet uitvliegen. En wanneer de bloemen in pruimen veranderen, is het alle hens aan dek om ze dagelijks in de watten te leggen … We geven de vruchten ruimte, want als er teveel fruit bij elkaar hangt, groeit het niet. En we zorgen ervoor dat ze genoeg water krijgen. Als alles goed gaat, dan kunnen we van juli tot september de vruchten plukken van ons noeste werk!”

Jean-Pierre: "De smaak! We werken al jaren aan de smaak van onze pruimen en dat doen we doorheen alle stappen van het productieproces. Maar we creëren ook nieuwe soorten. Ons doel is om het hele seizoen door heerlijke pruimen te kunnen leveren. Een perfecte pruim houdt de zoete en zure smaak mooi in evenwicht. Ze moet vast aanvoelen maar toch wat meegeven."

Jean-Pierre: “Dat hangt af van de soort. Een reine-claude is een heel zoete pruim die je puur natuur kunt opeten, maar je maakt er ook lekkere compote en confituur van. Ah! En je kunt er natuurlijk ook van genieten in een eau de vie (lacht). De rode en gele soorten zijn eerder tafelpruimen die je zo opeet. Met de blauwe pruimen ga je eerder in de keuken aan de slag: in een compote, confituur of taart. Ik houd van alle pruimen, maar de reine-claude is toch mijn favoriet. Voor mijn beroep proef ik natuurlijk dagelijks pruimen, puur natuur. Zo verorber ik er al gauw 3 kg per week van!”

Hoera, een kookworkshop!

Niets leuker dan een kookworkshop om je kinderen heerlijke producten en smaken bij te brengen, maar vooral ook om gewoon samen in de weer te zijn. Met onze tips maak je jouw gezamenlijke kookmomenten een regelrecht succes voor jong en oud.

Vegetarische burgers, rauwe visschotels, carpaccio, appeltaart, koekjes, pannenkoeken … Er zijn heel wat recepten waar geen minimumleeftijd op staat. Laat je kinderen kiezen zodat ze kunnen koken waar ze zin in hebben. En voeg gerust wat magische ingrediënten toe (groenten, natuurlijk!) om je toverkunstjes in de keuken nog plezanter te maken.

Organiseer een miniceremonie om je spruiten hun uitrusting van superchef te overhandigen: krukje, schort, handzeep, snijplank, kindermes en het uitgeprint recept (of de tablet) … Steek gerust wat theater in je workshop, voor nog meer fun!

Met de kinderen in de keuken ga je nooit tijdrecords breken! Dat hoeft ook niet, want het is net de bedoeling dat je uitgebreid geniet van de momenten die je samen aan het kokerellen bent. Met andere woorden, voorzie ongeveer het dubbel van de gewoonlijke bereidingstijd.

Het is cool om al doende te leren. Je kapoenen merken zelfs niet dat ze leren wanneer ze zich amuseren. Dus steek ook plezier in de ‘grote opkuis’ en de vaat. Doop je minichef om tot een Super Opruimer, de enige superheld die de keuken proper krijgt in 1, 2, 3. (En als dat lukt, laat ons dan vooral weten hoe je dat klaargespeeld hebt!)

Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.