De winteroogst
Een kleine groenten en fruit gids

Wie zei dat er in de winter minder goede producten zijn? Wij zeker niet! Bieten, wortelen, selder, champignons, kolen, veldsla, uien, witloof … en dan zijn we er zeker nog vergeten. Daarbij is het ook nog het beste moment van het jaar om van exotisch fruit te genieten. We geven je een overzicht van wat de winter je te bieden heeft, een snel bezoek aan producenten van bij ons en enkele recepten waarmee je meteen aan de slag kunt.

Wil je nog meer winterrecepten ontdekken?

Dat komt goed uit! We hebben er heel wat voor je klaarstaan op www.delhaize.be.

Alle recepten

Grondwitloof
Het beste van de winter

Hou je van seizoensproducten waar je de streek echt in herkent? Dan ga je ons grondwitloof fantastisch vinden. Delhaize werkt al jaren mee om te verzekeren dat dit product kan blijven bestaan. Jeroen (chef en ambassadeur van Delhaize) ontmoet Sven Van De Voorde (onze aankoper fruit en groenten) in een witloofkwekerij – Beschermde Geografische Aanduiding verplicht – voor een kort gesprek tussen fijnproevers.

Sven: De smaak en de manier van telen. Iedereen kent de typische smaak van witloof: dan weer zoet, dan weer bitter, met een hint van hazelnoot. Grondwitloof heeft dezelfde smaak, maar die is gewoon nog meer uitgesproken. Het wordt geteeld volgens een traditionele methode die van generatie op generatie doorgegeven is. Zoals alle soorten witloof groeit ook grondwitloof in het donker. Maar het is zijn wortel die er echt een uniek product van maakt. Die ontwikkelt zich in volle grond en wordt afgedekt om het te beschermen tegen het licht. Dit proces duurt zo’n 4 tot 6 weken, tegenover de 3 maanden die klassiek witloof nodig heeft. Het resultaat? Grondwitloof heeft dunnere blaadjes, die dichter op elkaar zitten en taps toelopen. Het is super fris en heeft een unieke crunch.

Sven: We hanteren erg strikte kwaliteitscriteria. We werken alleen samen met lokale producenten, die zich voor het grootste deel rondom Brussel, Mechelen en Leuven situeren. De meesten van hen werken alleen voor Delhaize. We kiezen het witloof rechtstreeks uit bij de producent en checken het eerst op het uitzicht en gevoel.

Sven: Geef de voorkeur aan stevig, vlezig witloof dat mooi wit is. Hoe witter het is, hoe beter het afgeschermd is geweest van het licht en dan heeft het nog meer smaak. Let ook op het randje van de blaadjes. Is het lichtgeel? Perfect! Een laatste tip: de onderkant van het witloof moet zo wit mogelijk zijn.

Zin gekregen in deze wintertopper?

Shop onze verse witloof producten op www.delhaize.be.

De winterkalender

Van het veld zo naar je bord! Eet je liefst lokaal en van ’t seizoen? In onze kalender ontdek je welke groenten tijdens de wintermaanden echt op hun best zijn.

Rode bieten ● Wortelen ● Knolselder ● Champignons ● Grondwitloof ● Witte kool ● Bloemkool

Boerenkool ● Rode kool ● Veldsla ● Knolrapen ● Uien ● Pastinaak ● Oesterzwammen ● Peren

Aardappelen ● Pompoen ● Postelein ● Rammenas ● Schorseneren

Rode bieten ● Wortelen ● Knolselder ● Champignons ● Witte kool ● Bloemkool ● Boerenkool

Rode kool ● Veldsla ● Knolrapen ● Uien ● Pastinaak ● Oesterzwammen ● Peren

Aardappelen ● Postelein ● Rammenas ● Schorseneren

Duiken we de keuken in?

We hebben heel wat recepten voor je klaarstaan op www.delhaize.be.

Alle recepten
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.