Uit de startblokken!

Nu de dagen weer langer en warmer worden, barsten we ook weer van de energie. Onze goede lentevoornemens gaan hand in hand met een evenwichtige voeding. Trage koolhydraten voor tijdens ’t sporten – bijv. voor wie de 20 km van Brussel loopt – maar ook proteïnen om je spieren te voeden en snelle koolhydraten voor tijdens je sprint. Ready, set, go!

Een sportieve basis

Ben je aan het trainen voor de 20 km van Brussel? Bravo! Je kunt op Delhaize rekenen om de rol van voedingscoach op te nemen. Eerste tussenstop: de afdeling vers fruit, zodat je volop van bananen én hun goede eigenschappen kunt genieten. Vervolgens passeren we snel langs het gedroogd fruit. Ook wel bekend als het geheime wapen voor sporters met tomeloze energie. Langdurige activiteit vraagt om trape suikers, dus hup, hup, naar de pasta-afdeling. En om je spieren van de nodige voeding te voorzien, kiezen we ook nog voor kwalitatieve producten, zoals granola. Zijn we weg?

Een banaan is dé sportvriend bij uitstek. Ze is een uitstekende bron van energie dankzij de snelle koolhydraten (vooral wanneer ze rijp is). Het is ook een belangrijke bron van kalium, mangaan, selenium, vezels en vitamine B6

Onder sporters is het algemeen bekend: gedroogd fruit, amandelen, noten, hazelnoten, gedroogde abrikozen, rozijnen … dat zijn echte energiebommetjes. Het voordeel is dat een kleine portie van zo’n mengeling weinig plaats inneemt in een kleine rugzak die je kunt meenemen tijdens het joggen.

Ideaal voor onderweg.

We voegen nieuwe mueslirepen toe aan ons Delhaize-assortiment! Die zijn lekker voor tussendoor en perfect voor onderweg. Ze zijn trouwens niet alleen vezelrijk, maar hebben ook originele smaken!

Er zijn 4 verschillende combinaties:

Chocolade-karamel met rijst en volkoren tarwe
Appel-citroen met dadels en havervlokken
Dadel-appel en havervlokken
Appel-aardbei en glazuur met gefermenteerde melk

Meer kwaliteitsvolle koolhydraten

U kan ze terugvinden op www.delhaize.be.

Alle recepten

Op zoek naar meer recepten die je honger stillen?

Dat treft! We hebben er heel wat voor je klaarstaan op www.delhaize.be.

Alle recepten

Made in America

Granola is een mengeling van volkorengranen die geroosterd worden met olie en honing. Oorspronkelijk komt het recept uit de Verenigde Staten, maar er bestaan intussen talloze varianten: met haver, quinoa, noten, hazelnoten, amandelen en zelfs gedroogd fruit en bessen. Deze knapperige en lichtjes gesuikerde mengeling smaakt het best met een plantaardige melk of lichte yoghurt en vers seizoensfruit.

Bij het ontbijt, granola heeft alles wat je nodig hebt om goed je dag te beginnen. De volkorengranen zitten vol vezels en trage koolhydraten, evenals oliehoudende zaden die een bron zijn van onverzadigde vetzuren en vitamine E.

Bij je ontbijt, maar ook als tussendoortje: om 10 uur wanneer je het ontbijt hebt overgeslagen of gewoon iets kleins wilt om de honger tegen te gaan. Je maakt het wat frisser met stukjes fruit, zoals appel of peer.

Het grote voordeel van zelf je granola maken, is dat je zelf de ingrediënten kunt doseren. Voeg je açaïbessen toe? Meer of minder honing? Cashews? Gedroogde mango? Alles is mogelijk zolang je het basisrecept respecteert.

Bij Delhaize ga je watertanden van het granola-gamma. Je vindt er verschillende variëteiten, recepturen, en merken terug. Voor ieder wat wils dus! En om ‘s ochtends meteen goed te beginnen, maak je nog een kleine omweg langs de afdeling met plantaardige melk, waar de uitgebreide keuze je op nog meer smakelijke ideeën zal brengen.

Delhaize Granola

Je vindt het volledige gamma op www.delhaize.be

Alle recepten
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.