Een heerlijk voorjaarshapje

Het mooiste seizoen komt weer op gang en daar profiteren we van door lekker buiten te eten. Op het menu? Asperges natuurlijk! Het seizoen van deze Belgische delicatesse is volop bezig en dus is het nu het uitgelezen moment om nieuwe recepten uit te testen. We voorzien alvast zeker een lekker aperitief waar jong en oud verzot op zullen zijn. Wij zijn klaar voor een mooie dag, en jij?

Deze overheerlijke voorjaarsgroente wordt in België gekweekt. Delhaize werkt samen met kleine lokale producenten die een duurzame en weldoordachte landbouw bedrijven. Het resultaat? Mooie primeurasperges die je inspireren tot verrassende keukenideeën.

Bij Delhaize zijn de witte asperges altijd dagvers omdat ze rechtstreeks van de lokale producenten naar onze winkels gebracht worden. Het aanbod hangt natuurlijk af van de oogst, die plaatsvindt tussen maart en juni. We wachten vol spanning op de leveringen van deze lekkernij, zeker aan het begin en het einde van het seizoen. Maar die kleine onzekerheid is meteen ook de garantie voor een onberispelijke kwaliteit en heerlijke smaak.

Als product van bij ons zijn witte asperges echt de passie van onze kleine producenten, zoals het koppel Bries-Tijskens, die 15 hectaren verbouwen in Limburg. Dankzij de zandbodem kunnen de wortels diep doorgroeien en zijn er minder misvormingen. De zaaibedden waarin de asperges groeien moeten beschermd, bevochtigd en verwarmd worden. Dat vraagt een heleboel werk, maar dat smaak je dan ook in het resultaat.

Er zijn niet alleen witte asperges, maar er bestaat ook een groene variant. Die zijn op hun best wanneer je ze gewoon eventjes roostert. Nog minder bekend zijn de paarse asperges. Al deze variëteiten zijn afkomstig van dezelfde plant. De kleur hangt af van de manier waarop ze geteeld worden. De witte asperges danken hun kleur aan het feit dat ze in kleine hoopjes grond groeien, weg van het licht.

Op zoek naar meer recepten met asperges?

Ze staan voor u klaar op www.delhaize.be.

Alle recepten

Njammie!

Ontdek nog meer over asperges op www.delhaize.be.

Alle recepten

Een perfecte apero!

Om de fijnproevers echt een plezier te doen, organiseren we een apero in wereldse tapas-sferen. Een kleine oosterse toets, een vleugje Japanse flair, een Italiaans krokantje en een originele zoet-zoute insteek. En iets volledig nieuws: superlekkere popcorn. En wat drinken we daarbij? Een lekker gekoelde rosé of een vers huisgemaakt groentesap. Ambiance verzekerd!

Als je helemaal gek bent van popcorn, dan zal je ook verzot zijn op deze nieuwigheden. Delhaize stelt je graag Propercorn voor: een nieuw gamma van 100% natuurlijke popcorn, bereid met butterfly corn, maïs van hoge kwaliteit, aangevuld met originele en verrassende smaken. Er zijn vier variëteiten te ontdekken: Lightly Sea Salted, Sour Cream Black Pepper, Peanut Butter & Almond en Sweet & Salty.

Deze kleine gekarameliseerde kipbrochettes zijn een Japanse specialiteit. Je vindt ze helemaal klaar in de traiteurafdeling en jij moet niets meer doen dan ze even opwarmen onder de gril van je oven of – nog beter – op de barbecue. Ze smaken lekker op zich, met pindasaus of sojasaus met fijngesneden jonge uien.

Gril enkele fijne ciabattasneetjes en werk die af met een verse tomatensalsa, bijv. van kerstomaten, want hun zoete smaak is daar helemaal perfect voor. Een beetje look, gesnipperde platte peterselie, zout, peper en het onmisbare scheutje olijfolie ... en klaar! Viva Italia!

Het is niet omdat het al kant-en-klaar in de versafdeling staat, dat je helemaal niets meer moet doen! Om een persoonlijke toets aan je auberginekaviaar te geven, kan je ‘m afwerken met verse granaatappelpitjes en kleine artisjokken op olie. Is het al klaar? Nog niet helemaal! We eindigen met enkele plukjes koriander en dienen het op met sneetjes stokbrood. Voilà!

In de versafdeling van jouw Delhaize supermarkt vind je heel wat lekkers om bij de apero van te smullen. Guacamole met avocado, een dip van zoete aardappel, kleine paprika’s gevuld met verse kaas … aan ideeën zal het je zeker niet ontbreken. En in de groenteafdeling vind je radijsjes om lekker uit het vuistje te eten met een beetje zout, of kleine slaharten om heerlijk van te genieten met een vinaigrette van yoghurt en fijne kruiden. Let’s apero!

Op zoek naar nog meer apero-inspiratie?

Je vindt het op www.delhaize.be.

Alle recepten
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.