Een hart voor bio

Van 30 mei tot 5 juni is het bioweek bij Delhaize! Je hebt minder pesticiden en chemische meststoffen nodig wanneer je biofruit en -groenten kweekt. Biomelk- en vlees, dat betekent dan weer meer respect voor de dieren die men kweekt voor de landbouw. Kiezen voor biologische voeding, is dan ook een kwestie van gezond verstand en ecologisch bewustzijn. Goed voor onze bioproducenten, goed voor de natuur én ook nog eens erg lekker. Bio, da’s echt top!

Delhaize kiest al 30 jaar voor bio. Vandaag vind je meer dan 600 gecertificeerde bioproducten in onze rekken. En volgend jaar, in 2020, komen er daar nog eens 100 bij. Deze keuze voor kwaliteit gaat hand in hand met een eenvoudig principe: iedereen heeft recht op het allerbeste.

Van het noorden tot het zuiden van ons land hebben we nauwe banden opgebouwd met de kwekers en boeren die voor bio gekozen hebben. En dat vertrouwen is meteen een garantie van de kwaliteit.

Natuurlijke meststoffen, bodembescherming, gewasdiversificatie, respect voor de natuurlijke cycli en het ecosysteem … Biologische landbouw heeft een positief effect op het milieu.

Wanneer je de natuur de tijd te geeft om haar werk te doen, dan krijg je daar veel voor terug. Bioproducten hebben dan ook meer smaak. Wij krijgen er alvast geen genoeg van!

Op zoek naar meer info over bio?

Surf dan snel naar www.delhaize.be.

De bioyoghurt van Delhaize wordt bereid met melk afkomstig van gecertificeerde bioboerderijen. De koeien mogen grazen op de weides van zodra de weersomstandigheden het toelaten en worden gevoed met veevoer of voedsel dat op de boerderij zelf wordt geproduceerd, zonder pesticiden of synthetische meststoffen. Met die biomelk wordt yoghurt gemaakt volgens de striktste hygiënische normen. Of je nu kiest voor natuuryoghurt of met fruit, een volle of halfvolle variant … Het resultaat is o-ver-heerlijk.

Onze kippen worden gekweekt met respect voor het dierenwelzijn: 95% van hun voeding is afkomstig van biologische teelt en elk dier beschikt over 4 m2 ruimte in openlucht of binnen wanneer het slecht weer is. Delhaize garandeert bovendien volledige traceerbaarheid tot in de winkelrekken. Het gevogelte wordt klaargemaakt bij Belki, het enige biologische pluimveeslachthuis in België. De kippen krijgen de kans om in goede omstandigheden op te groeien, en dat proef je!

Deze familiebakkerij maakt z’n broden met bloem van verschillende 100% biologische en vezelrijke graanvariëteiten die op steen gemalen worden. Het 7 granenbrood is een bron van vezels. Er wordt alleen een beetje ongeraffineerd zeezout en water toegevoegd. Het brood bevat dus geen additieven, bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De traditionele recepten en korte keten maken het plaatje compleet. Het was dan ook niet meer dan logisch dat we dit biobrood uitkozen voor onze bakkersafdeling.

Delhaize werkt al sinds 1981 samen met biologische kwekers in België. Voor onze courgettes vertrouwen we op de kennis van Luc Pauwels uit Ternat en Cedric Van Den Borre uit Asse, want we vinden het niet alleen belangrijk om bio aan te bieden, maar ook producten die lokaal en van ‘t seizoen zijn. Omdat de courgettes in serres gekweekt worden, zijn ze langer beschikbaar in de groente- en fruitafdeling. Dus … wanneer zet je nog eens gevulde courgettes of koude courgettesoep op ‘t menu?

Op zoek naar nog meer bioproducten?

Je ontdekt ze allemaal op www.delhaize.be.

Op zoek naar nog meer bio recepten?

Ze staan voor je klaar op www.delhaize.be.

Alle recepten
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.