Buon appetito!

Aaaaah, pasta, tomaat-mozzarella, Parmaham, panna cotta … We houden echt van de Italiaanse keuken. Maar wees gerust: je hebt geen Italiaanse mamma nodig om fabulosi gerechten op tafel te toveren. In de zomer gaan we volop aan de slag met de Italiaanse producten die je bij Delhaize vindt. Avanti!

Italiaanse kazen

In Italië is het product heilig. En hun kazen zijn daarop geen uitzondering. Bij Delhaize sluiten we ons daar volledig bij aan. Je vindt bij ons dan ook een grote selectie van BOB kazen. Die Beschermde Oorsprongsbenaming garandeert de authenticiteit, smaak en kwaliteit. Parmigiano, gorgonzola, mozzarella … aan jou de keuze !

Zomerkazen worden over het algemeen gemaakt met heerlijke lentemelk, wanneer de koeien eindelijk weer de stallen uit kunnen na de winter en zich weer te goed kunnen doen aan vers gras en wilde weidebloemen.

Deze mozzarellavariant van buffelmelk wordt verrijkt met een even smeuïge ricotta op basis van buffelmelk. De twee texturen zorgen samen voor een erg romige versie van de klassieke mozzarella. Een echte delicatesse!

Deze verse, zachte kaas heeft een delicate smaak en een romige textuur. Niet te versmaden op een vers sneetje brood of een focaccia. Deze Italiaanse specialiteit vind je exclusief bij Delhaize.

Gecertificeerd afkomstig uit Campanië, de regio in Italië waar al sinds mensenheugenis mozzarella wordt gemaakt. Garofalo is een traditionele kaasmakerij, voor wiens kwalitatieve mozzarella van buffelmelk we bij Delhaize helemaal gezwicht zijn.

Meer kazen?

Je vindt ze allemaal terug op www.delhaize.be.

Onze kazen

Meer Italiaanse recepten?

Je vindt ze allemaal terug op www.delhaize.be.

Italiaanse recepten

Salute! Op Italië!

Tijdens de zomermaanden drinken we liefst een zonovergoten wijn. De Italiaanse wijnen bij Delhaize zijn ideaal: afkomstig van gevarieerde terroirs, van lokale of internationale druivensoorten, van getalenteerde wijnbouwers en het zijn bijna stuk voor stuk fan-tas-tische cru’s. Heerlijk om te degusteren bij een pasta of gewoon bij een gezellige apero met vrienden. Met Italiaanse wijnen ga je nooit de mist in!

Er waait een nieuwe wind door de wijnafdeling van Delhaize: de Vinolutie! In het kader van die nieuwe missie kiezen we voor reizen, interessante verhalen over wijngaarden en kelders en de passie van de wijnbouwers. En die vinden we zeker en vast in Italië.

De schuimwijn uit het noorden van Italië is charmant en fruitig. Je drinkt ‘m best lekker fris, gewoon zo of in een cocktail, zoals in de bekende en zeer geliefde – en op-en-top Italiaanse – Spritz (1/3 Aperol of Campari Bitter, 2/3 prosecco, ijsblokjes en een schijfje sinaasappel). Salute!

De pinot noir, de ster van de grand cru’s uit de Bourgogne, doet het ook goed in de wijngaarden in Lombardije, in het noorden van Italië. De grote wijnen die van die druivensoort gemaakt worden, zijn warm en geraffineerd. Ideaal bij gegrild vlees of een kaasschotel.

In Italië doet men wonderen met deze internationale druivensoort. Ontdek in onze Vinolution Travels video wat Alessandro Berselli produceert in zijn wijngaarden en kelders.

De video van onze producent

Ontdek hier de video "Vinolution Travels"

Meer Italiaanse wijnen?

Je vindt ze allemaal terug op www.delhaize.be.

Italiaanse wijnen
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.