Summertime!

De zomer is nog niet voorbij! Een picknick in de natuur of een apero op het strand … We genieten nog volop van de laatste mooie dagen. En van het pruimenseizoen natuurlijk! Die sappige en zoete vruchten zijn stuk voor stuk om ter lekkerst. Gewoon uit het vuistje, maar ook in patisserie of confituur. Njammie! 

Pruimen, een echte delicatesse

Je moet er wat geduld voor hebben, want de pruimen maken hun opwachting pas tegen het einde van de zomer. Bij Delhaize werken we samen met producenten die volledig toegewijd zijn aan hun boomgaarden, zodat ze jou het beste, zoetste, sappigste en meest verse fruit kunnen voorschotelen.

Germain Vedeille nam de familieboerderij over en gaf ze een nieuwe richting door zich in een persoonlijk project te storten: pruimen. Het moet gezegd worden dat de regio zich er perfect toe leent: in het zuidwesten van Frankrijk wordt zo’n 85% van alle Franse pruimen gekweekt.

De ambitie van onze producent is eenvoudig: smakelijke pruimen kweken! Daarom besteedt hij extra veel aandacht aan elke stap van het productieproces en is hij zelfs begonnen met het creëren van nieuwe kwalitatieve variëteiten. Uiteindelijk is het zijn bedoeling om het hele seizoen lang heerlijke pruimen te oogsten.

De pruimelaars staan volop in bloei in de lente en als de bestuiving en het weer een beetje meezit (en het niet te hard vriest!), dan kan het fruit de hele zomer lang geoogst worden, vanaf juli. Het oogstseizoen loopt door tot september, afhankelijk van de verschillende variëteiten.

Een goede pruim heeft soepel en stevig vruchtvlees, zonder te hard te zijn. Is dat toch nog het geval? Laat de vrucht dan nog enkele dagen rijpen op kamertemperatuur. De smaak moet precies het goede evenwicht vinden tussen zoet en zuur; tussen frisheid en een volle smaak.

Reine-claude: een geelgroene schil, stevige textuur, zoet en sappig vruchtvlees. Komt helemaal tot z’n recht in een fruitsalade. Blauwe pruim of Président: een paarsachtige schil, sappig en zurig geelgroen vruchtvlees. Niet te versmaden in confituur of patisserie. Rode pruim: een rode kleur en erg sappig oranje vruchtvlees. Een dorstlesser bij uitstek. Gele pruim: geel van kleur, met stevig en sappig vruchtvlees. De smaak is zurig en fris. Heerlijk uit het vuistje.

Meer ontdekken over onze groenten en fruit?

We hebben alles voor je klaarstaan op www.delhaize.be.

Groenten en fruit

Nog meer recepten?

Je vindt ze op www.delhaize.be.

Recepten

Gewoon meenemen en genieten!

Het is niet omdat je agenda overvol zit, dat je niet van een lekker dessert kunt genieten. In de zuivelafdeling van Delhaize vind je enkele nieuwe zoete verwennerijen: drie yoghurts en twee dessertjes die je makkelijk mee kunt nemen tijdens drukke dagen. Njammie!

Als je van aardbeien houdt, dan zal je zeker niet kunnen weerstaan aan deze nieuwe yoghurt met een heerlijk krokante granola. Een licht en evenwichtig ontbijt dat je de hele voormiddag op de been houdt.

Blauwe bessen zijn echte smaak- en vitaminebommetjes. En de granola en lekker romige yoghurt zijn een match made in heaven. Ideaal om een klein hongertje te stillen in de namiddag.

Mango herken je aan z’n zachte vruchtvlees en exotische geur. Samen met Griekse yoghurt en granola wordt het echt onweerstaanbaar. De beste reden om ’s ochtends op te staan! 

Deze lichte mousse smelt heerlijk in je mond. De pure chocolade zorgt voor wat extra karakter, terwijl de frambozen een onweerstaanbare zoete toets toevoegen. Zo lekker dat je ‘m in een paar happen verslindt.

Een lichte en frisse délicatesse waar je hapje voor hapje van moet genieten. De zachtheid van de vanille en de smaak van de aardbeien vormen samen het beste van twee werelden.

Meer yoghurt?

Je vindt ze op www.delhaize.be.

Yoghurt
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.