Is het écht al september?

Oh jawel, voor je het weet staat september weer voor de deur en nemen we afscheid van de zomervakantie. Maar waarom zou je niet van de gelegenheid gebruik maken om enkele nieuwe voedingsgewoonten aan te leren die je echt goed doen? We beginnen met een stevig ontbijt, dé maaltijd bij uitstek om je dag vol energie te beginnen. Zoek je nog inspiratie om op volle kracht uit de startblokken te schieten? Die vind je hier!

Ready, steady, go!

Kinderen en tieners – en jawel, ook volwassenen! – hebben brandstof nodig om de hele voormiddag aandachtig te kunnen blijven tot de lunch. Het ontbijt overslagen is dan ook geen optie!  Maar wat zijn precies de onderdelen van een goed ontbijt? Wij leggen het je uit!

Neem meteen een goede start met een dosis vitaminen: een vers stuk fruit, een glas versgeperst fruitsap, of – als je een beetje meer tijd hebt – een smoothie bowl met seizoensfruit … Wij zijn alvast fan!

Eiwitten zijn essentieel. Op het ontbijtmenu denk je dan aan: eieren in alle uitvoeringen, plattekaas of kaas in plakjes, charcuterie van gevogelte of gerookte vis.

Om het vol te houden tot de middag, is er niets beter dan trage suikers. Bij Delhaize vind je altijd vers brood in onze bakkerijafdeling, want het wordt tot wel vier keer per dag ter plaatse vers gebakken.

Gojibessen, chiazaden, pompoen- of zonnebloempitten … het zijn stuk voor stuk echte energieboosters. Voeg ze toe aan je yoghurt, op een stukje toast, in een fruitsalade … En je bent vertrokken!

Heb je wat meer tijd, zoals bijv. in het weekend? Dan mag het ontbijt best wat uitgebreider. Met haverwafels, American pancakes, een omelet met geitenkaas en spinazie … Alles kan en alles mag! Njammie!

Op zoek naar nog meer ontbijtinspiratie?

Die vind je op www.delhaize.be.

Ontbijtinspiratie

Pitloze druiven, yes please!

Vanaf de maand augustus verschijnt een heerlijke fruitsoort in onze rekken: druiven. Bij Delhaize zijn onze druiven even lekker als snoepjes. En dat is normaal, want ze worden gekweekt door gepassioneerde producenten, zoals Gregorio Velasco Garcia. Deze druiventeler verwent zijn wijnstokken in de regio van Murcia in Spanje. We brengen hem graag een bezoekje!

 

Bekijk hier alvast de video van onze producent 

Gregorio Velasco García, Technical Manager bij El Ciruelo, is een echte druivenkenner. Maar let op: niet zomaar van alle druiven, maar wel van druiven zonder pitten. Zijn kleine groene ‘snoepjes’ doen ons het water in de mond krijgen: ze zijn vlezig, sappig en héérlijk zoet.

Hoe kweek je een pitloze druif? Nee, ze komt niet uit het een of andere laboratorium, maar gewoon van een wijnstok. Ze is afkomstig van een kruising tussen verschillende soorten wijnstokken. En wanneer je goed kijkt, dan ontdek je dat deze druif wel degelijk pitten heeft. Ze zijn alleen heel erg klein.

De wijngaarden van Gregorio bevinden zich in de regio van Murcia, tussen de bergen en de zee, met hun wortels stevig in genereuze grond en gericht naar de zon in het zuiden. De klimatologische omstandigheden zijn ideaal: de winters zijn er koud en de zomers warm, met erg weinig regen.

Wijngaarden zijn een werk van lange adem. Het hele jaar door is er altijd wel iets te doen, in functie van de seizoenen. In de winter worden de wijnstokken gesnoeid. In de lente wordt er voor licht gezorgd, zodat de druiventrossen zich goed kunnen ontwikkelen. In de zomer wordt er bewaterd en worden de druiven beschermd tegen slecht weer en ongedierte. En in de herfst kunnen de prachtige druiven dan eindelijk geoogst worden.

De video van onze producent

Ontdek hier de video "Pitloze druiven uit El Ciruelo"

Op zoek naar meer fruit van ‘t seizoen?

Je vindt het op www.delhaize.be.

Vers fruit

Meer recepten?

Die hebben we voor je klaarstaan op www.delhaize.be.

Recepten
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.