#goedkanbeter !

Delhaize zet zich in op alle vlakken: kwaliteit, variatie, prijzen, ecologie en eerlijke handel. Dat laatste is meer dan een commercieel handelssysteem waarbij de producent correct vergoed wordt voor z’n product: het is een middel om bij te dragen aan ontwikkeling en ongelijkheid de wereld uit te helpen. En dus kiezen we maar al te graag voor fairtradeproducten. #Goedkanbeter

Latitude 28, de liefde voor koffie

Aaah, die geur van koffie in de ochtend. Een kleine espresso en we zijn vertrokken. We houden van koffie – of, nog beter – van meerdere koffies. Maar helaas worden al die smaken en koffievariëteiten ernstig bedreigd door de opwarming van de aarde. Als tegenreactie stelt Delhaize een sterk project voor: een nieuw koffiegamma met de naam Latitude 28, wat verwijst naar de geografische streek waarin alle koffie ter wereld geteeld wordt: tussen 28° noorderbreedte (of ‘latitude’) en 28° zuiderbreedte. Klaar om ze allemaal te ontdekken?

100% Arabica, precies zoals we het graag hebben. De Heirloom-variëteit groeit op de Ethiopische hoogvlakten, op een hoogte tussen 1.400 en 2.000 meter, in de regio Sidamo. De zachte smaak bevat tonen van jasmijn en tropisch fruit. Voor intens plezier vanaf de eerste tas.

Deze koffie van 100% Arabica is een smakelijke mengeling van verschillende soorten koffie: Djember, Typica, Timtim en Catimor. Die zijn allemaal afkomstig van Sumatra, het meest oostelijke eiland van Indonesië. De koffies worden op grote hoogte geplant, tussen 1.100 en 1.600 meter. De mengeling fungeert als een bevestiging van de verschillende kruidige smaken, met aroma’s van hout en geurige kruiden. Beschikbaar als bonen of gemalen.

Deze 100% Arabica-koffie groeit in de Huehuetenango-regio op de Guatemalaanse hoogvlakte (Altiplano), op 1.500 tot 2.000 meter. Het is een streek die gewaardeerd wordt om de frisheid en luchtvochtigheid. De mengeling van drie variëteiten – Bourbon, Cattura, Catuai – levert een erg goede koffie op, met lichtjes zurige smaken en aroma’s van citroen en karamel.

Deze exclusieve mengeling van Castillo, Typica, Bourbon, Cattura en Mondo Novo is een 100% Arabica die zijn naam echt waardig is. De koffie is afkomstig uit Mexico, Colombia en Peru. Deze espresso ontwikkelt een volle smaak met hints van pure chocolade, karamel en gegrilde amandelen en is beschikbaar als bonen of gemalen. Het is het perfecte zwarte kopje troost.

Deze 100% Arabica, afkomstig uit Mexico, Colombia en Peru, is een echte ochtendkoffie. Z’n zachte en evenwichtige smaak met aroma’s van gegrild gedroogd fruit is het resultaat van een combinatie van verschillende variëteiten: Cattura, Bourbon, Castillo, Typica en Mondo Novo. Ideaal om je dag goed te beginnen.

Meer weten over de Latitude 28-koffies?

Je leest er alles over op www.latitude.be 

Latitude 28-koffie

Op zoek naar nog meer herfstrecepten ?

Je vindt ze op www.delhaize.be.

Recepten

Daar is het Cox-seizoen weer!

Houd jij van appelen? Delhaize ook! En de Cox-appel is echt een van onze favorieten. Hij wordt in België geteeld, maar is van oorsprong eigenlijk een oudere Engelse variëteit. Dat hij nu nog (voort)bestaat, heeft hij te danken aan de telers die toch telkens weer voor de Cox kozen, ondanks de vele vereisten die aan de teelt verbonden zijn. Manu en Stefan Tilkens, onze producenten, vertellen ons alles over hun boomgaard.

De twee broers, Manu en Stefan Tilkens, kweken de Cox-appelen in hun boomgaarden in Haspengouw. Ze zijn op alle fronten betrokken bij de teelt: planten, verzorgen, snoeien en – ten slotte – met de hand de (letterlijke) vruchten van hun noeste werk plukken: de Cox-appel. Deze oude appelvariëteit vraagt het hele jaar door hun aandacht. Maar het is het helemaal waard: hun Cox-appelen zijn niet te versmaden!

De Cox is een oude variëteit, die ook om een traditioneel kweekproces vraagt. Met z’n GLOBAL G.A.P.-certificering is het helemaal duidelijk: deze vrucht verdient de beste landbouwmethodes. Zo zijn we er ineens ook van verzekerd dat de beste van die methodes nog worden toegepast, om voedselveiligheid te garanderen en de impact op het milieu te beperken.

Wanneer de appelen geplukt zijn, worden ze meteen in koelruimtes geplaatst, waarvan de temperatuur en het zuurstofgehalte precies zijn afgesteld in functie van de appelvariëteit. Thuis kan je je appelen perfect enkele weken in de groentebak van je koelkast bewaren, of een kleine week op kamertemperatuur.

Net zoals de meeste oude variëteiten (zoals Boscoop en Golden) heeft de Cox echt een uitzonderlijke smaak, geur en textuur. Hij heeft een totaal andere smaak dan een andere appel: zoet en lichtjes zurig. Maar waar je ‘m echt aan herkent is het aroma: neem een beet en de smaak blijft nog een hele tijd hangen.

Meer fruit?

We hebben het voor je klaarstaan op www.delhaize.be.

Fruit
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.