Winterboost

Julie, Laura en Louise delen een huis, dus de keuken is precies de plek waar ze samenkomen om gezellig te koken. Tijdens de wintermaanden kiezen ze voor ontbijtjes die hen echt een boost geven, om de dag goed te beginnen. Wel, ze tanken energie vanaf het ochtendgloren met een superontbijt vol eiwitten, vezels en vitaminen. Wat dacht je van een quinoaporridge met fruit? Let’s go!

Een seizoen vol energie!

Tijdens de wintermaanden hebben we absoluut vitaminen en kwalitatieve voedingsstoffen nodig om ons sterk te houden. Iedereen weet dat citrusvruchten – appelsienen, pompelmoezen, mandarijntjes – een goede bron van vitamine C zijn. Maar er zijn er nog meer natuurlijk! Bij Delhaize vind je in alle winkelrekken wel iets waarmee je volop in vorm blijft, tot de lente.

Proteïnen zijn voeding voor je spieren, ongeacht of ze van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn. Dierlijke proteïnen – zoals vlees, vis, zeevruchten, eieren en zuivelproducten – zijn al bekend, maar plantaardige proteïnen verdienen nog iets meer aandacht. Soja – in de vorm van tofu, burgers of iets anders – en peulvruchten – linzen, kikkererwten – zijn een ideale bron van proteïne.

Je kiest best voor volkorengranen, omdat die ook veel vezels bevatten. In de bakkerijafdeling maken we volkoren-, rogge- of speltbrood. Bij de droge voeding zijn we vooral verzot op bruine rijst, maar ook kamut, volkorenpasta, quinoa of freekeh. Wat een plezier om al die lekkernijen te ontdekken!

Alle citrusvruchten hebben een positief effect op je lichaam, maar het zou jammer zijn om de andere vruchten daarom te vergeten: denk maar aan granaatappels, mango, blauwe bessen of kiwi’s. En vergeet in de winter ook niet langs de diepvriesafdeling te passeren voor zomerfruit. Dat wordt geplukt wanneer het perfect rijp is en meteen ingevroren om alle voedingstoffen te behouden. Zo lekker kan het zijn om in vorm te blijven!

De absolute kampioen van ‘t seizoen is zonder twijfel kool! Broccoli, bloemkool, rode kool (met z’n prachtige kleur), boerenkool of gewoon groene kool (een golden oldie!) … keuze genoeg! En ze zijn allemaal van ‘t seizoen en gekweekt in onze streek. Ook spinazie, veldsla, postelein (super in een soep!), kervel en waterkers zijn bronnen van goede voedingstoffen.

Onverzadigde vetten zijn een geweldige bondgenoot om de winter mee door te komen. Je vindt ze in vette vis, zoals makreel, zalm of forel, noten – amandelen, cashewnoten, pecannoten – en in plantaardige oliën – olijf-, noten-, zonnebloemolie. Ook avocado’s bevatten veel omega 3.

Nog meer pit in je bord?

Je vindt ze allemaal op www.delhaize.be.

Pit

Op zoek naar nog meer recepten?

Ze staan voor je klaar op www.delhaize.be.

Recepten

Appelsienen. Sí, por favor!

Julie houdt ervan om nieuwe recepten te bedenken met de beste producten van ‘t seizoen. In de winter is ze verzot op citrusvruchten en dan vooral appelsienen. Die vitamine C-bommetjes worden voor Delhaize gekweekt in de regio rond Valencia (Spanje).

Net zoals zijn vader en grootvader het hem voordeden, kweekt Juan Colom navelines in zijn boomgaarden in de buurt van Valencia. Dat is de beste variëteit van eetappelsienen, met veel sap. In de regio van Valencia vind je de allerbeste grond om appelsienen te kweken. Zowel het terroir als het klimaat zijn ideaal voor de appelsienteelt. Voor Delhaize selecteert Juan de allermooiste vruchten van zijn oogst.

De naveline-appelsien heeft een uitgesproken geur en een frisse, zurige smaak. Je herkent ‘m aan de kleur van het vruchtvlees, want dat is feloranje. En hij is erg zacht en sappig. Ze worden met de hand geplukt eens ze volledig rijp zijn en worden vervolgens behandeld om zo snel mogelijk in onze winkelrekken te liggen en de beste smaakervaring te bieden.

Het onweerlegbare voordeel van een appelsien, is de hoeveelheid vitamine C: 180 g appelsien zorgt al voor onze dagelijkse benodigde hoeveelheid vitamine C. Om volop van het hoge vezelgehalte te profiteren, eet je ze beter helemaal op in plaats van er sap van te persen. Je bewaart ze best niet in de koelkast, maar wel op een frisse en droge plek. Zo blijven de aroma’s zeker behouden.

De productiemethodes van Juan Colom zijn echt top: de grond wordt geïrrigeerd met puur bronwater. En om de basis van zijn appelsienbomen schoon te houden, gebruikt hij geen phytosanitaire producten die glysofaat bevatten. Een goede voorzorgsmaatregel. Kortom, de naveline-appelsien is een super stuk fruit! En echt van ’t seizoen.

Goebeziger?

Kijk dan op www.delhaize.be.

#HalloGoebeziger
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.